Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kapary

Pstrąg w winie

Składniki: 4 pstrągi 100 ml octu winnego 3 łyżki białego wina 1 łyżeczka soli 4 łyżki masła 4 łyżeczka kaparów Sposób wykonania: Wodę wymieszać z octem, winem oraz solą po czym doprowadzić do wrzenia. Do gotującej się wody włożyć rybę i gotować 15 minut. Po tym czasie rybę wyjąć z wywaru i przełożyć do naczynia…

Sos śródziemnomorski

Składniki: 1/3 szkl. sera feta ½ łyżeczki suszonego oregano ¼ szkl. oliwek 1 łyżka kaparów ¼ szkl. pomidorów 1 łyżka oliwy z oliwek szczypta soli czosnkowej 1/8 łyżeczki pieprzu cytrynowego Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucić do miseczki i dokładnie ze sobą wymieszać. Do momentu podania przechowywać w lodówce.

Móżdżek cielęcy z ziołami

Składniki: 600-800 g móżdżku cielęcego 2 łyżki octu 70 g masła 3 łyżki kaparów 4-5 gałązek natki pietruszki ½ łyżeczki suszonego tymianku listek laurowy sól 1 łyżka mąki pieprz sok z cytryny 2-3 kromki suchej bułki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Móżdżek zalać wodą wymieszaną z octem i odstawić na 15 min. po…