Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kapary

Sos z masłem i kaparami

Składniki: 9 łyżek masła ze smażenia 2-3 łyżki zimnej wody 5-10 łyżek śmietany 2 łyżki kaparów Sposób wykonania: Do masła ze smażenia mięsa dodać 2-3 łyżki zimnej wody. Całość dokładnie wymieszać i nie przerywając mieszania dodawać stopniowo śmietanę. Doprowadzić do wrzenia, wówczas połączyć jeszcze z kaparami i podawać.

Sałatka z dziczyzny z ziemniakami

Składniki: 500 g dziczyzny 2 ziemniaki 2 ogórki łyżka kaprów 100 g oliwek łyżka posiekanej natki pietruszki 4 łyżki majonezu Sposób wykonania: Dziczyznę pokroić na mniejsze kawałki, ziemniaki w  kostkę a ogórki w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodać jeszcze kapary oraz oliwki. Polać majonezem i udekorować natką pietruszki.

Filet z pangi w sosie koperkowo kaparowym

Składniki: 50 dkg filetów z pangi 3 łyżki mąki kukurydzianej sól, pieprz, papryka do smaku Sos: 1 łyżka majonezy 2 łyżki jogurtu 1 łyżka kaparów 1 łyżeczka posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, dokładnie osuszyć, podzielić na porcje. Mąkę kukurydzianą wymieszać z przyprawami. W tak przygotowanej mieszance panierować porcje ryby. Na patelni rozgrzać olej, smażyć…