Składniki: 35 dkg twarogu ¾ szklanki śmietany 3 jajka ugotowane na twardo 3 duże pomidory 2 średniej wielkości cebule ½ szklanki posiekanego szczypiorku kilka listków posiekanej bazylii sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ser pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Pomidory umyć, pokroić w paski. Przygotowane składniki wymieszać ze śmietaną, bazylią i szczypiorkiem,…
Tag: kanapki
Listy
Pasta z twarogu z jajkami
by Teresa Ścigała • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg twarogu 20 dkg makreli ½ szklanki śmietany 2 żółtka z jajka ugotowanego na twardo 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Makrelę obrać ze skóry i odfiletować. Mięso ryby utrzeć w misce z dodatkiem sera i żółtek na jednolitą masę, dodać śmietanę i posiekaną na drobniutko natkę pietruszki.…
Listy
Pasta z twarogu Renaty
by Renata Goch • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg białego sera 3-4 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka masła sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ser przepuścić przez maszynkę . Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Masło utrzeć w misce, dodać czosnek, ucierając dodawać ser i cebulę. Wszystkie składniki…
Listy
Kanapka z pastą z pieczarek
by Grzesiek Orczykowski • • 0 Comments
Składniki: 4 podłużne bułki 200 g drobiowej wędliny 150 g pieczarek 2 jabłka natka pietruszki 2 łyżki majonezu sól pieprz sos sojowy ogórek Sposób wykonania: Pieczarki zalać wodą i doprowadzić do wrzenia po czym je odcedzić i pokroić w plasterki. Następnie obrane jabłka, ogórek i wędlinę pokroić w drobną kostkę i dodać do pieczarek. Wmieszać…
Listy
Kanapeczki z pastą i melonem
by Renata Strózik • • 0 Comments
Składniki: ½ cebuli pomidor ½ puszka tuńczyka sok z cytryny sól pieprz łyżka oliwy ½ melona 4 dag majonezu 8 kromek bagietki 4 plasterki szynki Sposób wykonania: Cebulę posiekać, pomidory pokroić w drobną kostkę. Dodać do nich tuńczyka, sok z cytryny oraz oliwę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie z…