Składniki: op. chrupkiego pieczywa 20 dag wędzonego ryby ząbek czosnku jajko sól pieprz 2 łyżki majonezu Sposób wykonania: Rybę zemleć w maszynce. Następnie jajko ugotować na twardo, obrać i posiekać, dodać do ryby. Czosnek również posiekać i dodać do pozostałych składników. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą pastą posmarować kromki…
Tag: kanapki
Listy
Pasta serowa z orzechami do pieczywa
by Maria Paź • • 0 Comments
Składniki: 15 dkg białego sera 4 łyżki kwaśnej śmietany 15 dkg sera rokpol 5 dkg orzechów nerkowca 5 pokrojonych suszonych pomidorów pęczek zielonego koperku sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ser biały, ser rokpol i śmietanę ugnieść w szklanym naczyniu. Dodać posiekane orzechy, posiekany zielony koperek, pokrojone suszone pomidory. Wszystkie składniki doprawić do smaku…
Listy
Ostra pasta z żółtego sera gouda z czosnkiem
by Jacek Sokólski • • 0 Comments
Składniki: ½ szklanki naturalnego serka homogenizowanego 25 dkg żółtego sera Gouda ½ szklanki majonezu pęczek szczypiorku 3 ząbki czosnku sól Sposób przyrządzenia: Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Majonez wymieszać z serkiem homogenizowanym, wsypać ser, czosnek i szczypiorek. Doprawić do smaku solą. Pasta…
Przekąski
Grillowane kanapki z serem feta i pomidorem
by Krystyna Babik • • 0 Comments
Pizza
Mini pizze Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 1 bułka paryska 20 dkg pieczarek 1 duża cebula 20 dkg szynki drobiowej 5 łyżek masła 3-4 ząbki czosnku 30 dkg żółtego sera gouda zioła prowansalskie liście sałaty Sposób przyrządzenia: Bułkę paryską kroimy na kromki o grubości ok. 1 cm. Każdą kromkę nacieramy zmiażdżonym uprzednio czosnkiem i smarujemy połową masła. Pieczarki kroimy w kosteczkę,…