Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapeczki z pastą i melonem

Składniki:

  • ½ cebuli
  • pomidor
  • ½ puszka tuńczyka
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oliwy
  • ½ melona
  • 4 dag majonezu
  • 8 kromek bagietki
  • 4 plasterki szynki

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać, pomidory pokroić w drobną kostkę.
    Dodać do nich tuńczyka, sok z cytryny oraz oliwę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie z melona specjalną okrągłą łyżeczką wydrążyć kulki.
    Kromki posmarować majonezem a potem tuńczykową pastą.
    Przykryć ją plasterek szynki i ułożyć na niej kulki melona.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *