Składniki:
- 500 g kawałków kurczaka
- 3-4 małe papryczki chili
- 3-4 łyżki soku z limetki
- 2 łyżki sosu rybnego
- 1 ½ l wody
- 2 łodygi trawy cytrynowej
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki cukru
- 1 pęczek tajskiej bazylii
Składniki: 500 g filetów z kurczaka 600 ml mleczka kokosowego 300 ml bulionu drobiowego kawałek korzenia galangalu 1 łodyga trawy cytrynowej 4-5 liści limetki 200 g pieczarek sok z 1 limetki 3-4 łyżki sosu rybnego 10 papryczek hilii 1 gałązka natki kolendry Sposób wykonania: Bulion wymieszać z mleczkiem kokosowym po czym doprowadzić je do wrzenia,…
Składniki: 1 szkl czarnej fasoli 750 ml mleczka kokosowego 1 szkl. cukru palmowego szczypta soli Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą i ugotować. W między czasie do rondelka wlać mleczko kokoswe, dodać do niego cukier oraz szczyptę soli i nie przerywając mieszania doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać do niego fasolę i ponownie zagotować. Przełożyć do miseczek.