Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jajka faszerowane

Jaja z farszem szczypiorkowo-koperkowym

Składniki: 5 jaj ½  pęczka szczypiorku ½ pęczka koperku łyżka śmietany łyżeczka musztardy kilka liści sałaty sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić  wzdłuż na pół. Następnie delikatnie wyjąć  żółtka i dodać do nich posiekany koperek, śmietanę oraz musztardę. Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą oraz…

Jaja z farszem z tuńczykiem

Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo mała puszka tuńczyka sól pieprz sos: 20 dag szpinaku 2 ząbki czosnku sok z cytryny sól pieprz cukier 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić na połówki. Przekroić je wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć żółtka. Wyjęte żółtka utrzeć…

Jaja faszerowane z kiełkami pszenicy

Składniki: 2 szklanki kiełków pszenicy marchewka cebula 3 łyżki oleju łyżka soku z cytryny 3 jaja ugotowane na twardo posiekana natka pietruszki sól Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół. Następnie delikatnie wyjąć żółtka, które drobno posiekać. Dodać do żółtek posiekaną marchewkę, kiełki pszenicy, cebulę i natkę…