Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jajka faszerowane

Jajka nadziewane sardynkami

Składniki: 8 jajek 2 małe pudełka sardynek sól, pieprz do smaku kilka liści sałaty lodowej kilka rzodkiewek ½ szklanki posiekanej zielonej pietruszki Sposób przyrządzenia: Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroi wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka. Do miseczki wyłożyć sardynki razem z sosem/ jedną sardynkę zostawić do dekoracji/, dodać żółtka i dokładnie rozetrzeć lub…

Jajka nadziewane wędliną

Składniki: 8 jajek 15 dkg chudej wędliny sól, pieprz do smaku 1 łyżka ostrej musztardy kilka liści sałaty lodowej kilka umytych rzodkiewek kilka pomidorków koktajlowych Sposób przyrządzenia: Jajka umyć, ugotować, ostudzić, obrać, przekroić wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka. Wędlinę, żółtka zmiksować, dodać musztardę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną masą napełnić połówki…

Jajka faszerowane tuńczykiem

Składniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka 1 ogórek konserwowy 1 łyżka majonezu ½ łyżeczki szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać, przekroić  na pół i wyjąć żółtka. Następnie wyjęte żółtka utrzeć razem z majonezem i tuńczykiem. Doprawić do smaku sola ora pieprzem i wypełnić pastą otwory po żółtkach. Posypać…

Jajka z ostrym nadzieniem

Składniki: 4 jajka 1 łyżka masła 3  łyżki chrzanu sól pieprz ostra papryka pęczek szczypiorku Sposób wykonania; Jajka ugotować na tardo po czym je obrać i przekroić na pół. Następnie wyjąć żółtka do których dodać musztardę oraz masło. Całość dokładnie utrzeć na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką. Powstałą masę włożyć ponownie…