Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka nadziewane wędliną

Składniki:

  • 8 jajek
  • 15 dkg chudej wędliny
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • kilka liści sałaty lodowej
  • kilka umytych rzodkiewek
  • kilka pomidorków koktajlowych

    Sposób przyrządzenia:
    Jajka umyć, ugotować, ostudzić, obrać, przekroić wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka. Wędlinę, żółtka zmiksować, dodać musztardę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną masą napełnić połówki białek, Ułożyć na liściach sałaty na półmisku, udekorować rzodkiewką i pomidorkami. Podawać z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *