Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jaja z pieczarkowym nadzieniem

Składniki:

    •    5 jaj
    •    10 dag pieczarek
    •    natka pietruszki lub szczypiorek
    •    sałata
    •    majonez
    •    olej
    •    pieprz
    •    sól

     

    Sposób wykonania:
    Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół.
    Następnie wyjąć delikatnie żółtka.
    Do żółtek dodać posiekane pieczarki oraz natkę pietruszki.
    Dodać jeszcze majonez oraz odrobinę oleju.
    Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym farszem napełnić białka jajek.
    Ułożyć je na półmisku udekorowanym liśćmi sałaty.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *