Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jaja z farszem szczypiorkowo-koperkowym

Składniki:

  • 5 jaj
  • ½  pęczka szczypiorku
  • ½ pęczka koperku
  • łyżka śmietany
  • łyżeczka musztardy
  • kilka liści sałaty
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić  wzdłuż na pół.
    Następnie delikatnie wyjąć  żółtka i dodać do nich posiekany koperek, śmietanę oraz musztardę.
    Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym farszem napełnić białka jajek.
    Ułożyć je na półmisku udekorowanym liśćmi sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *