Składniki: 70 dag mięsa jagnięcego z udźca 4 łyżki oliwy z oliwek 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka posiekanego świeżego imbiru ½ łyżeczki mielonego kminku ½ łyżeczki mielonej kolendry szczypta kurkumy szczypta pieprzu ½ szkl naturalnego jogurtu ½ szkl śmietany 1 łyżeczka gram masła Sposób wykonania: Na rozgrzanym tłuszczu obsmażyć mięso ze wszystkich stron…
Tag: jagnięcina
Listy
Kotleciki jagnięce Konrada
by Konrad Lipiński • • 0 Comments
Składniki:
- 8 kotlecików jagnięcych
- 1 cytryna
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 5 dag pokuszonych orzeszków pistacjowych
- 1 łyżeczka bułki tartej
- 1 kromka pokruszonego białego chleba bez skórki
- 1 mała papryczka
- kilka listków bazylii
- sól
Listy
Kotleciki jagnięce w ziemniaczanym sosie
by Mirosława Kosińska • • 0 Comments
Listy
Żel czosnkowy
by Bożena Pacia • • 0 Comments
Składniki: ½ szklanki posiekanego czosnku 2 szklanki białego octu winnego 3 szklanki wody środek żelujący 5,5 szklanki cukru ¼ łyżeczki oleju 3 krople zielonego barwnika spożywczego Sposób przyrządzenia: W rondlu doprowadzić do wrzenia ocet, dodać czosnek, gotować na wolnym ogniu 15 minut. Przelać do szklanej miski, odstawić na 24 godziny. Mieszankę przecedzić, wyciskając czosnek. Do…
Listy
Jagnięcina w czosnkowej marynacie
by Agata Kryczka • • 0 Comments
Składniki: 8 kotlecików jagnięcych 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka posiekanej bazylii Sposób wykonania; Czosnek oraz bazylię posiekać po czym dodać d nich sok z cytryny oraz oliwę. Dokładnie wymieszać. Marynatę rozłożyć na kotletach jagnięcych i odstawić na całą noc. Następnego dnia upiec na grillu z…