Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagnięcina w jogurcie

Składniki:

  • 70 dag mięsa jagnięcego z udźca
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego imbiru
  • ½ łyżeczki mielonego kminku
  • ½ łyżeczki mielonej kolendry
  • szczypta kurkumy
  • szczypta pieprzu
  • ½ szkl naturalnego jogurtu
  • ½ szkl śmietany
  • 1 łyżeczka gram masła

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym tłuszczu obsmażyć mięso ze wszystkich stron po czym mięso wyjąć a na tą sama patelnie wrzucić posiekaną cebulę, imbir, kminek, posiekany czosnek, kolendrę, kurkumę, pieprz oraz sol.
Całość wymieszać i trzymać na małym ogniu, aż cebula stanie się złocista.
Wówczas wlać szklankę wody oraz jogurt.
Dokładnie wymieszać i włożyć mięso.
Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa.
Na sam koniec duszenia dodać jeszcze śmietanę oraz gram masala.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *