Składniki: 1 ser comebert 5 dag masła 3 łyżki mleka 8 listków estragonu pieprz masło Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na ćwiartki, które zarumienić a rozgrzanym maśle. W między czasie z sera zdjąć skórkę i stopić go w rondelku, wówczas dodać posiekany estragon oraz mleko. Całość dokładnie wymieszać. Do 4 kokilek wysmarowanych masłem włożyć po…
Tag: jabłka
Wieprzowina
Ozory wieprzowe w sosie cebulowo jabłkowym
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 lub 3 ozorki wieprzowe 2 cebule 40 g masła warzywa jak do rosołu 1 kwaśne jabłko 1 łyżka dobrej, ostrej musztardy ½ szklanki śmietany kremówki Sposób przyrządzenia: Ozorki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, włożyć do garnka z zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Odlać wodę z ozorków, nalać świe¬żą , gotować na ma¬łym ogniu…
Jabłka
Pieczone jabłka z niespodzianką
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Kaczka
Kaczka pieczona z jabłkami
by Kornelia Dołęga • • 0 Comments
Dodatki
Smalec owocowo-ziołowy
by Kornelia Urbanowska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg surowej słoniny cebula ząbek czosnku 2 jabłka kilka suszonych śliwek tymianek majeranek oregano sól Sposób wykonania: Śliwki sparzyć wrzątkiem po czym pokroić je w paseczki a jabłka w plasterki. Następnie słoninę pokroić w kostkę i stopić na rozgrzanej patelni. Gdy pojawia się skwarki zdjąć z ognia i dodać owoce ora przyprawy. Całość…
-300x200.jpg)
.jpg)

