Składniki:
- 3 bakłażany
- 3 łyżki ryżu
- 20 dag mięsa mielonego z indyka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- ½ łyżeczki suszonego oregano
- ½ szkl. startego sera
- sól
- pieprz
Składniki: 4 filety z piersi indyka 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka cebuli w proszku ¼ łyżeczki chili w proszku 3 łyżki oliwy 4 banany sól Sposób wykonania: Filety zbić lekko tłuczkiem po czym skropić je oliwa i oprószyć papryką, cebulą oraz chili. Przełożyć je do brytfanny z rozgrzanym tłuszczem…
Składniki: 4 filety z piersi indyka 2/3 szkl. nalewki jabłkowej 2/3 szkl. bulionu ½ łyżeczki suszonej bazylii ½ łyżeczki suszonego oregano 4 łyżeczki mąki kukurydzianej 2 łyżki mleka 2/3 szkl. śmietany 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać go bulionem oraz nalewka, dodać jeszcze zioła oraz sól…
Składniki: 4 filety z piersi indyka 2 łyżki oleju 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanej bazylii 1 łyżka posiekanego oregano ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 kieliszek białego wytrawnego wina sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zarumienić na rozgrzanym oleju po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego.…
Składniki: 50 dkg filetu z piersi indyka 2 łyżki oliwy 4 łyżki obranych ziaren słonecznika 1 papryka ½ szklanki bulionu mięsnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na suchej, rozgrzanej patelni lekko wyprażyć ziarna słonecznika. Umyty i osuszony filet z indyka, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, obrumienić na niej filet. Paprykę oczyścić, pokroić w…