Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk pieczony z bananami

Składniki:

  • 4 filety z piersi indyka
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka cebuli w proszku
  • ¼ łyżeczki chili w proszku
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 banany
  • sól

    Sposób wykonania:

    Filety zbić lekko tłuczkiem po czym skropić je oliwa i oprószyć papryką, cebulą oraz chili.
    Przełożyć je do brytfanny z rozgrzanym tłuszczem iw stawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.
    W między czasie obrane banany przekroić wzdłuż na pół, przełożyć je do naczynia żaroodpornego , skropić olejem i wstawić do piekarnika na 20 minut.
    Upieczone mięso podawać z bananami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *