Składniki:
-
- 4 steki z halibuta po 25 dkg każdy
-
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok z 1 cytryny
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
- 4 posiekane szalotki
Marynata:
Składniki: 1 kg filetów halibuta 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanej bazylii 2 ząbki czosnku kilka filetów anchois 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz szczypta cukru Sposób wykonania: Halibuta oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować oliwą. Następnie piec na grillu w specjalnym do tego koszyczku. W między…
Składniki: 200 g wędzonego halibuta 2 jajka ugotowane na twardo 4 liście sałaty 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wody sól pieprz 2 łyżki oleju 125 g marynowanych pieczarek szczypiorek Sposób wykonania: Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Jajka obrać i pokroić w kostkę a sałatą wyłożyć dno salaterki. Następnie sok z cytryny wymieszać z…
Składniki: 4 dzwonka halibuta Sok z ½ cytryny 2 łyżki mąki 5 łyżek oleju sól pieprz Sposób wykonania: Dzwonka ryby skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą ora pieprzem. Wstawić do lodówki na 15 minut. Po tym czasie obtoczyć je w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na silnym ogniu około 4 minut z każdej…