Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Stek z halibuta z pomidorkami koktajlowymi

Składniki:

    • 2 steki z halibuta po 25 dkg każdy
    • sól, pieprz
    • 2 łyżki masła
    • 1 łyżka oliwy
    • 2 łyżeczki pokrojonego w plastry czosnku
    • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
    • 2 łyżki posiekanego koperku
    • 10 przekrojonych na połowę pomidorków koktajlowych
    • sok z 1 cytryny

Sposób przyrządzenia:
Steki umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, natrzeć odrobiną oliwy. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni przez 15 minut. W międzyczasie przygotować dodatki.  W rondlu rozgrzać masło i oliwę, dodać czosnek, smażyć mieszając 2 minuty, dodać zieleninę, wymieszać, odstawić z ognia. Dodać sok z cytryny, pomidorki, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Po 15 minutach steki obrócić, na każdy nałożyć łyżka przygotowane dodatki, piec kolejne 15 minut. Podawać z warzywami z wody.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *