Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczny stek z rekina

Składniki:

    • 3 steki z rekina po 25 dkg każdy

    Marynata:

    • ¼ szklanki sosu sojowego
    • ¼ szklanki sosu Worcestershire
    • 2 łyżka cebuli w proszku
    • 2 łyżki soli czosnkowej
    • 2 łyżki posiekanych ulubionych ziół
    • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
    • 1 łyżeczka chili w proszku


    Sposób przyrządzenia:

    Steki umyć, osuszyć. Składniki marynaty dokładnie wymieszać, natrzeć nią steki, odstawić do lodówki na 30 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 165 stopni C po 15 – 20 minut z każdej strony. Podawać z ryżem. Talerz udekorować plastrami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *