Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rybna sałatka z jajkiem

Składniki:

  • 200 g wędzonego halibuta
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 4 liście sałaty
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki wody
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 125 g marynowanych pieczarek
  • szczypiorek

    Sposób wykonania:
    Rybę pokroić na mniejsze kawałki.
    Jajka obrać i pokroić w kostkę a sałatą wyłożyć dno salaterki.
    Następnie sok z cytryny wymieszać z olejem oraz wodą.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać rybę wymieszaną z jajkami.
    Przełożyć do salaterki i posypać pokrojonymi grzybkami oraz osiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *