Składniki: 1 kg węgorza 100 ml oliwy z oliwek 200 g cebuli 2 ostre papryczki 2 łyżki pasty pomidorowej 100 ml octu winnego 2 liście laurowe 3 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie po czym dodać papryczki chili oraz dzwonka węgorza. Całość oprószyć solą i…
Tag: gulasz
Listy
Gulasz rybny z zielonym groszkiem
by Bożena • • 0 Comments
Składniki: 750 g filetów z ryby morskiej 50 g mąki 100 g cebuli 50 g koncentratu pomidorowego 150 g zielonego groszku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 2 szkl rosołu 2 łyżki oleju sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Filety rybne skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem po czym pokroić je…
Listy
Gulasz z bażanta Sebastiana
by Sebastian • • 0 Comments
Składniki: 2 bażanty 100 g smalcu 2 marchewki 2 pietruszki 1 cebula 1 pomidor 2 strąki zielonej papryki 600 g ziemniaków mielona papryka sól pieprz kluski kładzione Sposób wykonania: Posiekaną cebulę oprószyć pieprzem oraz papryką po czym zeszklić ją na rozgrzanym smalcu, wówczas włożyć sprawione bażanty. Podlać odrobiną wody, oprószyć solą i trzymać na małym…
Listy
Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą
by Kamil • • 0 Comments
Składniki: 1 kg wieprzowiny 800 g kiszonej kapusty 2 cebule 1 szkl śmietany 1 łyżka mąki Ząbek czosnku 2 łyżeczki kminku 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę obsmażyć na rozgrzanym smalcu po czym wrzucić do niej mięso pokrojone w kostkę. Wyrzucić jeszcze posiekany czosnek, paprykę, kminek oraz sól.…