Składniki:
- 1 kg wieprzowiny
- 800 g kiszonej kapusty
- 2 cebule
- 1 szkl śmietany
- 1 łyżka mąki
- Ząbek czosnku
- 2 łyżeczki kminku
- 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę obsmażyć na rozgrzanym smalcu po czym wrzucić do niej mięso pokrojone w kostkę.
Wyrzucić jeszcze posiekany czosnek, paprykę, kminek oraz sól.
Podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.
Po tym czasie dodać poszatkowaną kapustę i dusić do jej miękkości.
Wówczas wlać ½ szkl śmietany wymieszanej z mąką.
Dokładnie wymieszać i na koniec wlać pozostałą śmietanę.