Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą

Składniki:

  • 1 kg wieprzowiny
  • 800 g kiszonej kapusty
  • 2 cebule
  • 1 szkl śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • Ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki kminku
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • sól
  • pieprz
  •  

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę obsmażyć na rozgrzanym smalcu po czym wrzucić do niej mięso pokrojone w kostkę.
Wyrzucić jeszcze posiekany czosnek, paprykę, kminek oraz sól.
Podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.
Po tym czasie dodać poszatkowaną kapustę i dusić do jej miękkości.
Wówczas wlać ½ szkl śmietany wymieszanej z mąką.
Dokładnie wymieszać i na koniec wlać pozostałą śmietanę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *