Składniki:
- 30 dag małych pieczarek
- 2 łyżki masła
- łyżka mąki
- 3 łyżki mleka
- 1 szkl gęstej śmietany
- sól
- pieprz
Składniki: ½ kg żołądków drobiowych włoszczyzna 1 cebula 2 dag grzybów 1 łyżka mąki 2 łyżki masła ½ szkl śmietany 1 kostka bulionu warzywnego szczypta mielonego ziela angielskiego 1 listek laurowy sól pieprz Sposób wykonania: Włoszczyznę obrać i wrzucić do garnka. Podlać odrobiną wody i zagotować. Wówczas dodać umyte żołądki oraz kostkę bulionową. Trzymać na…
Składniki: 60 dag cielęciny zadniej 25 dag pieczarek ½ szkl białego wytrawnego wina 1 op śmietany 1 cebula 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka estragonu sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą i obsmażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oliwy. W trakcie smażenia dodać posiekaną cebulę…
Składniki: 1 kg cielęciny zadniej kilka plasterków słoniny 2 łyżki oliwy z oliwek 1 bułka 2 dag suszonych grzybów ½ szkl mleka 1 łyżka masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 ząbki czosnku 2 rozkruszone ziarenka jałowca Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie ugotować je w tej sam…
Składniki: 1 kg cielęciny 2 łyżki mąki 1 cebula 4 łyżki oliwy z oliwek 20 dag pieczarek 1 szkl bulionu grzybowego 3 łyżki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na duże kawałki, które obtoczyć w mace i usmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. W między czasie na reszcie rozgrzanego tłuszczu przesmażyć posiekaną cebulę…