Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grzybowe

Borowiki z patelni

Składniki: 500 g borowików 1 cebula 3 łyżki masła sól pieprz ½ pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Grzyby dokładnie oczyścić, małe pozostawić w całość a większe pokroić na kawałki. następnie posiekaną cebulę, zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać grzyby i mieszając smażyć około 10 minut na dość dużym ogniu. Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem…

Podgrzybki smażone na maśle

Składniki: 500 g podgrzybków 1 cebula 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby dokładnie oczyścić, małe pozostawić w całość a większe pokroić na mniejsze kawałki. Następnie  posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niej grzyby i często mieszając smażyć około 15 minut. Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem.

Koźlarze smażone na maśle

Składniki: 500 g koźlarzy 1 cebula 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby dokładnie oczyścić, małe pozostawić w całość a większe pokroić na mniejsze kawałki. Następnie  posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niej grzyby i często mieszając smażyć około 20 minut. Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem.

Mieszanka grzybowa

Składniki: 1/2 kg kurek 40 dag pieczarek 2 łyżki oleju łyżka masła 3 ząbki czosnku sól pieprz pęczek natki pietruszki Przygotowanie: Grzyby oczyścić, umyć, pociąć na kawałki. Smażyć na patelni na oleju, oddzielnie kurki i oddzielnie pieczarki. Gdy odparuje się woda, połączyć grzyby, dodać masło, czosnek, sól, pieprz, dusić około 5 minut. Na końcu dodać…

Aromatyczne grzyby leśne

Składniki: 25 dag. grzybów leśnych łyżeczka mąki ryżowej łyżeczka  majeranku 1 cebula ząbek czosnku olej sól 1 żółtko 4 łyżki śmietany Przygotowanie: Oczyszczone grzyby kroimy w cienkie paski i wraz z drobno pokrojoną cebulą oraz czosnkiem kładziemy na gorący olej, solimy i dusimy pod przykryciem, często mieszając. Później dodajemy majeranek, a gdy sok z grzybów…