Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grzybowe

Smażone rydze w śmietanie-Iwony

Składniki: 80 dkg świeżych  rydzów 1 duża cebula sól, pieprz do smaku 1 szklanka śmietany Sposób przyrządzenia: Rydze oczyścić, dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osączyć na sicie i posolić, odstawić na około 1 godzinę. Cebulę  obrać, drobniutko posiekać. Rydze ułożyć  w rondelku przekładając cebulą, doprawić do smaku solą  i pieprzem, zalać śmietaną i dusić pod…

Duszone solone maślaki- Iwony

Składniki: solone maślaki wg/ uznania 1 duża cebula masło 2-3 łyżki mąki śmietana około 1 szklanki sól, pieprz do smaku 3 łyżki  posiekanego zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Na zimę  osolone grzyby, opłukać pod bieżącą wodą, jeżeli są bardzo słone namoczyć w wodzie na 2-3 godziny i ponownie wypłukać, następnie pokroić w cienkie paseczki. Cebulę  obrać…