Składniki: 100 g miękkich gruszek 1 szczypta sproszkowanych goździków 250 ml mleka 2 kulki lodów śmietankowych 80 g syropu czekoladowego wiórki czekoladowe Sposób wykonania; Gruszki zmiksować z mlekiem, syropem czekoladowym i sproszkowanymi goździkami. Dodać lody i dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki i posypać wiórkami czekoladowymi.
Tag: gruszki
Listy
Gruszki gotowane w winie
by Dagmara Kruczek • • 0 Comments
Listy
Sałatka z cykorii, gruszki i sera pleśniowego
by Magda Stec • • 0 Comments
Składniki: 3 cykorie 3 garście mieszanych sałat 5 dag twardego sera (najlepiej owczego) 2 gruszki 6 dag orzechów włoskich 3 łyżki czerwonego octu winnego 4 łyżki oliwy cukier sól pieprz Sposób wykonania: Cykorię pokroić na paseczki. Sałaty porwać na mniejsze kawałki. Następnie ser i obraną gruszkę pokroić w kostkę a orzechy posiekać. Wszystkie składniki wymieszać…
Listy
Gruszki zapiekane z serem pleśniowym i cebulką
by Monika Kurach • • 0 Comments
Składniki: 6 płatów gotowego mrożonego ciasta francuskiego (10×10 cm) 3 czerwone cebule 3 łyżki masła 2 łyżeczki brązowego cukru 15 dag sera pleśniowego 3 gruszki żółtko sól pieprz Sposób wykonania; Cebulę pokroić w krążki, które udusić na 2 łyżkach rozgrzanego masła, wówczas posypać ją cukrem i trzymać na ogniu jeszcze przez 2 minuty. Po tym…