Składniki:
- 6 płatów gotowego mrożonego ciasta francuskiego (10×10 cm)
- 3 czerwone cebule
- 3 łyżki masła
- 2 łyżeczki brązowego cukru
- 15 dag sera pleśniowego
- 3 gruszki
- żółtko
- sól
- pieprz
Sposób wykonania;
Cebulę pokroić w krążki, które udusić na 2 łyżkach rozgrzanego masła, wówczas posypać ją cukrem i trzymać na ogniu jeszcze przez 2 minuty.
Po tym czasie doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie ser rozetrzeć widelcem a gruszki pokroić na małe kawałki.
Ciasto pokroić na kwadraty, które posmarować roztrzepanym żółtkiem.
Układać na nich cebulę, gruszki oraz ser.
Zlepić i ułożyć na blasze do pieczenia
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekać około 20 minut.