Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grill

Tuńczyk z grilla Kasi

Prosty przepis jak w kilka chwil przyrządzić tuńczyka. Aby wypróbować ten przepis potrzebujesz: filetów z tuńczyka, tymianku, soku z cytryny i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 2 filety z tuńczyka 
  • kilka gałązek tymianku 
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 ząbek czosnku 
  • pieprz 
  • sól 

 

Karkówka przepisu Artura

Przepis na soczyste mięso z grilla. Do wykonania przepisu Artura będziesz potrzebować: karkówki, czosnku, musztardy oraz ziół. 
 

Składniki:

  • 2,5 kg mięsa z karkówki
  • 1/3 słoika ostrej musztardy 
  • 3 ząbki czosnku 
  • 10 łyżek oleju
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka tymianku 
  • sól
  • pieprz

Szaszłyki Tereski

Znakomite przepisy z działu: grill. Dziś przepis na pyszne szaszłyki Tereski. Lista zakupów: mięso drobiowe, musztarda, czosnek, słodka i ostra papryka. 
 

Składniki:

  • 1 kg mięsa drobiowego 
  • 1 słoik musztardy 
  • 1 szkl oleju słonecznikowego
  • 4 łyżki syropu z agawy
  • 4 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
 

Pstrągi z grilla Kingi

Przepis na pyszną rybkę z grilla. Wypróbuj przepis na grillowane pstrąg kii pomysłu Kingi. Do ich wykonania tego przepisu potrzebujesz: pstrągów, koperku, czosnku i masła. 
 

Składniki:

  • kilka średnich pstrągów 
  • 1 pęczek koperku
  • 4 ząbki czosnku
  • sok z cytryny 
  • kawałek masła 
  • sól
  • pieprz
 

Grillowane żeberka w piwnej marynacie Kacpra

Wypróbuj przepis na soczyste grillowane żeberka w piwnej marynacie. Do ich przyrządzenia potrzebujesz: jasnego piwa, czosnku, ziół prowansalskich oraz rozmarynu. 

 

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 szkl jasnego piwa
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 4 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • gałązka rozmarynu
  • sól
  • pieprz