Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka przepisu Artura

Przepis na soczyste mięso z grilla. Do wykonania przepisu Artura będziesz potrzebować: karkówki, czosnku, musztardy oraz ziół. 
 

Składniki:

  • 2,5 kg mięsa z karkówki
  • 1/3 słoika ostrej musztardy 
  • 3 ząbki czosnku 
  • 10 łyżek oleju
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka tymianku 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.
    Do miski przełożyć musztardę oraz olej, wymieszać.
    Następnie dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Wsypać majeranek, ostrą i słodką paprykę, tymianek i zioła prowansalskie.
    Całość jeszcze raz dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Marynować przez kilka godzin, aby mięso dokładnie się przegryzło z przyprawami.
    Po tym czasie kłaść mięso a rozgrzanym ruszcie.
    Grillować z obu stron do miękkości mięsa.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *