Znakomite przepisy z działu: grill. Dziś przepis na pyszne szaszłyki Tereski. Lista zakupów: mięso drobiowe, musztarda, czosnek, słodka i ostra papryka.
Składniki:
- 1 kg mięsa drobiowego
- 1 słoik musztardy
- 1 szkl oleju słonecznikowego
- 4 łyżki syropu z agawy
- 4 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i pokroić w kostkę.Do miseczki przełożyć musztardę.Dodać do niego olej i syrop z agawy.Całość dokładnie wymieszać.Wówczas dodać słodką i ostrą paprykę.Wrzucić jeszcze obrane ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.Ponownie wymieszać i na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty wrzucić mięso.Marynować kilka godzin.Po tym czasie mięso nabijać na patyczki od szaszłyków.Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 5