Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grill

Grillowane dzwonka z łososia Renaty

Baza najlepszych przepisów na potrawy z ryb.  Tym razem przepis na grillowane dzwonka łososia. Do wykonania przepisu potrzebujesz: dzwonek z łososia, bazylii, lubczyku, oliwy z oliwek i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 2 dzwonka z łososia
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 2 łyżeczki suszonego lubczyku
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • ½  łyżeczki ostrej papryki 
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Steki z tuńczyka Weroniki

Poszukujesz nowych przepisów na ryby? Idealnie trafiłeś. Steki z tuńczyka Weroniki. Do wykonania przepisu potrzebujesz: steków z tuńczyka, oliwy z oliwek, sok z cytryny, czosnku i szalotki. 
 

Składniki:

  • 4 świeże steki z tuńczyka 
  • ½ szkl oliwy z oliwek 
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • sok wyciśnięty z 1 limonki 
  • 3 szalotki 
  • 1 ząbek czosnku 

Szaszłyki z indyka w miodowo-ziołowej marynacie

Pyszne i sprawdzone przepisy na szaszłyki. Dziś podajemy przepis na szaszłyki z indyka w miodowej marynacie. Przepis zawiera: piersi z indyka, miód, rozmaryn, natkę pietruszki i jałowiec. 
 

Składniki:

  • ½ kg piersi z indyka 
  • 100 ml miodu 
  • ½ pęczka natki pietruszki 
  • 100 ml oliwy
  • ½  łyżeczki ostrej papryki
  • ½  łyżeczki rozmarynu
  • ½  łyżeczki bazylii
  • kilka ziaren jałowca
  • sól
  • pieprz

Szaszłyki z wieprzowiny z papryką i cebulką

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Szaszłyki z wieprzowiny z papryką i cebulką. Do wykonania przepisu będziesz potrzebować: mięsa wieprzowego, czerwonej papryki, cebulek dymek, musztardy i sosu sojowego. 
 

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego 
  • 1 czerwona papryka
  • kilka cebulek dymek 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki czerwonej
  • sól
  • pieprz

Wieprzowy szaszłyk Konrada

Poznaj sekret przepysznych przepisów na soczyste szaszłyki. Tym razem przepis na wieprzowe szaszłyki Konrada. Do wykonania przepisu potrzebujesz: wieprzowiny, piwa, czosnku, tymianku i imbiru.  
 

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego 
  • 350 ml jasnego piwa
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 
  • 2 cebule
  • ½  łyżeczki mielonego imbiru
  • ½ łyżeczki tymianku
  • ½ łyżeczki estragonu
  • sól
  • pieprz