Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Szaszłyki z wieprzowiny z papryką i cebulką. Do wykonania przepisu będziesz potrzebować: mięsa wieprzowego, czerwonej papryki, cebulek dymek, musztardy i sosu sojowego.
Składniki:
- ½ kg mięsa wieprzowego
- 1 czerwona papryka
- kilka cebulek dymek
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżki musztardy
- 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki czerwonej
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.Dodać do niej sos sojowy oraz musztardę.Dokładnie wymieszać.Doprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem oraz ostra papryką.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Odstawić na co najmniej 30 minut.W między czasie paprykę przekroić na pół.Wydrążyć gniazda nasienne i pokroić ją w kostkę.Cebulki przekroić na połówki.Następnie na patyczki do szaszłyków nabijać na mięso przeplatając go papryką i cebulkami.Tak przygotowane szaszłyki kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 4