Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grill

Grillowane dzwonka łososia Ewy

Cieszą nie tylko smakiem ale wyglądem. Znakomite przepisy na potrawy rybne. Tym razem przepis na złociste grillowane dzwonka łososia. Lista zakupów; dzwonka z łososia, czosnek, oliwa z oliwek, sos sojowy i olej sezamowy. 
 

Składniki:

  • 4 dzwonka z łososia 
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oliwy z oliwek 
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 2 łyżki majeranku 
  • 1 łyżka pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej

Krewetkowe szaszłyki Marka

Gorąco polecamy sprawdzone przepisy na owoce morza. Tym razem krewetki w roli głównej. Czyli przepis na krewetkowe szaszłyki. Lista zakupów; krewetki, czosnek, oliwa z oliwek, kolendra i tymianek.  
 

Składniki:

  • ½  kg krewetek tygrysich
  • 2 łyżki kolendry
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • sól
  • pieprz

Grillowana pierś z indyka marynowana w miodzie

Chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół? Przygotuj im smaczną grillowaną pierś z indyka marynowaną w miodzie. Przepis zawiera: pierś z indyka, miód, sos sojowy i ocet winny.  
 

Składniki:

  • 1 pierś z indyka 
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżka octu winnego
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki bazylii
  • ½ łyżeczki oregano
  • gałązka rozmarynu

Mielone szaszłyki Agaty

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne mielone szaszłyki.  Do ich wykonania potrzebujesz: mielonego mięsa, cebuli, czosnku oraz ziół i przypraw. 
 

Składniki:

  • ½  kg mięsa mielonego wołowego 
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki  
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • sól
  • pieprz

Grillowana pierś z indyka Marzeny

Wykonaj ten przepis a na pewno zagości na stałe w Twoim domu. Grillowana pierś z indyka Marzeny. Potrzebujesz: piersi z indyka, czosnku, majeranku, sosu sojowego oraz octu balsamicznego. 
 

Składniki:

  • 1  pierś z indyka     
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka tymianku 
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 2 łyżki octu balsamicznego 
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz