Składniki:
-
- 4 golonki (ok. 1 kg)
- 25 dag pieczarek
- 3 czerwone papryki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki smalcu
- 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
Składniki: 1 duża golonka jarzyny i warzywa 4 ząbki czosnku sól, pieprz Zaprawa peklująca Składniki: 1 l wody 1i1/2 łyżeczki soli peklującej 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu 2 łyżeczka ziaren kolendry 2 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego Sposób przyrządzania Przyrządzanie zaprawy: Wszystkie przyprawy utłuc grubo w moździerzu. Wodę zagotować i wsypać wszystkie składniki oprócz…
Składniki: 1 golonka włoszczyzna 1/2 małej białej kapusty (lub ¼ białej i ¼ włoskiej) cebula czerwona listek laurowy, ziele angielskie, kminek sól, pieprz Zaprawa peklująca 1 l wody 1i1/2 łyżeczki soli peklowej 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu 1 łyżeczka kolendry 2 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego Sposób przyrządzenia: Golonkę opalić, dokładnie umyć. Przygotować zaprawę…