Składniki:
- 4 małe golonki ze skórą
- 1 łyżeczka kminku
- 3 cebule
- 2-3 łyżki oleju
- 50 dag kiszonej kapusty
- 2 listki laurowe
- ziele angielskie
- jagody jałowca
- 300 ml jasnego piwa
- sól
- pieprz ziarnisty
Składniki: ziemniaki 4 kg żeberka 1 kg golonka 1/2 sztuki mleko 150 ml cebula 1 sztuka sól pieprz olej Sposób przyrządzenia: Ziemniaki należy dokładnie umyć, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Z żeberek oraz golonki należy usunąć wszystkie kości, zaś pozostałe mięso drobno pokroić. Cebulę należy bardzo drobno posiekać, wszystko razem wymieszać, następnie…
Składniki: 0,5 kg wołowiny 100 g golonki 1 kg kaczki 2 l wody pęczek zieleniny: natka pietruszki, por, nać selera 6 łyżek masła 2 żółtka ½ szkl. śmietanki ½ szkl. kaszy perłowej sól Sposób wykonania: Wołowinę i golonkę zalać wodą i zagotować 3 razy potem odszumować i dodać kaczkę oraz zieleninę. Doprawić do smaku solą…
Składniki: 0,5 kg wołowiny 100 g golonki 1kg kury 2 l wody Pęczek zieleniny: natka pietruszki, nać selera, por 6 łyżek masła 2 żółtka ½ szkl. śmietanki ½ szkl. kaszy perłowej 2 łyżeczki soli Sposób wykonania: Wołowinę i golonkę zalać wodą i zagotować 3 razy potem odszumować i dodać kurę oraz zieleninę. Doprawić do smaku…