Składniki:
- 1,2 kg karpia
- włoszczyzna
- 2 listki laurowe
- kilka ziaren pieprzu
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 2 jajka ugotowane na twardo
- sól
- natka pietruszki
Składniki: szynka konserwowa puszka szparagów kostka masła mały słoik chrzanu drobiowa kostka rosołowa 4 łyżeczki żelatyny Sposób wykonania: Masło utrzeć razem z chrzanem po czym posmarować każdy plasterek szynki. Plasterkiem tym owinąć każdego szparaga i ułożyć na półmisku. Następnie zalać je kostką bulionowa rozpuszczoną we wrzącej wodzie z dodatkiem żelatyny. Odstawić do ostygnięcia a potem…
Składniki: 4 marchewki 4 jajka ½ kalafiora ½ brokułu 10 plastrów szynki 1 l bulionu 2 łyżeczki żelatyny sól Sposób wykonania: Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody po czym dodać ją do bulionu i doprowadzić do wrzenia i odstawić do ostygnięcia. W między czasie obrane marchewki pokroić w plasterki, które lekko obgotować w osolonej wodzie, ułożyć…