Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety

Panga w marynacie

Składniki: 1,5 kg filet z pangi jajka 3 cebule tarta bułka sól, biały pieprz Zalewa: 3 szklanki wody pół szklanki oliwy z oliwek pół szklanki 10%octu 3 łyżki cukru pół łyżeczki soli ziele angielskie listek laurowy czosnek i keczup Sposób przyrządzenia: Rybę skropić cytryną , przyprawić, wstawić do lodówki. Obrać 3 cebule, pokroić połówki. Przygotować…

Filety śledziowe w sosie cygańskim

Składniki: filety śledziowe małosolne mleko Sos: 1 szklanka ketchupu 1/8 szklanki oliwy z oliwek 1 duża cebula 1 ogórek konserwowy lub kiszony ½ papryki konserwowej zielonej (ostrej) sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wszystkie stałe składniki sosu drobno pokroić, wymieszać z ketchupem i oliwą. Przyprawić do smaku. Wykonanie finalne: Śledzie wymoczyć w wodzie z mlekiem. Po wypłukaniu…

Filety śledziowe w sosie tatarskim

Składniki: filety śledziowe małosolne mleko Sos: 200 ml majonezu 150 ml śmietany 2 ogórki konserwowe garść marynowanych pieczarek sól, biały pieprz Opcjonalnie: kilka kaparów jajko gotowane parmezan tarty por Sposób przyrządzenia: Wszystkie stałe składniki sosu kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy z majonezem i kwaśną śmietaną. Wykonanie finalne: Śledzie wymoczyć w wodzie z mlekiem. Po…