Składniki: 2 kg filetów z pangi 4 pomarańcze pęczek zielonej pietruszki sól świeżo zmielony biały pieprz 2-3 łyżki masła 4 łyżki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i białym pieprzem. Filety ułożyć na żaroodpornym półmisku posmarowanym oliwą. Pomarańcze wyszorować szczoteczką we wrzątku. Dwie pomarańcze obrać i podzielić na…
Tag: filety z pangi
Panga
Panga z sosem winnym
by Renata Grzesiuk • • 0 Comments
Panga
Ruloniki z pangi
by Paulina Ślusarek • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z pangi sok z jednej cytryny 2 średnie czerwone cebulki 2 łyżki masła ½ kg pomidorów 2 strąki czerwonej papryki pęczek koperku pęczek Bazyli 8 plastrów wędzonego boczku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osączyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny i odstawić w chłodne miejsce .Cebulę obrać, pokroić…
Panga
Panga w cieście francuskim
by Zuza Zmysłowska • • 0 Comments
Składniki: 2 płaty pangi opakowanie mrożonego ciast francuskiego jajko sól pieprz Sposób wykonania: Filety oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie ciasto rozmrozić i pokroić w płaty, którymi da się owinąć całą rybę. Owijamy je a ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
Panga
Panga z majonezem i czosnkiem
by Kasia Ławrynowicz • • 0 Comments
Składniki: 4 filety ryby pangi 6 łyżek majonezu 6 ząbków czosnku 6 cebulek dymek 6 łyżek mąki 6 łyżek oliwy 6 łyżek posiekanego szczypiorku pieprz, sól Sposób przyrządzenia; Filety z pangi umyć, osuszyć na papierowym ręczniku podzielić na kawałki i posolić. Obtoczyć w mące i na patelni na rozgrzanym oleju usmażyć. Dodać pokrojoną w talarki…