Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety z pangi

Filet z pangi z awokado i szczypiorkiem

Składniki: 4 panierowane filety z pangi 2 dojrzałe awokado 1 cytryna sól pieprz do smaku 1 łyżka posiekanego szczypiorku natka pietruszki olej do głębokiego smażenia Sposób przyrządzenia: W głębokim rondlu podgrzać olej do temperatury 190 stopni C. Przez około 5-7 minut smażyć filety z ryby na złocisty kolor, osuszyć na papierowym ręczniku. Obrać awokado, podzielić…

Panga w kapuście

Składniki: 1 kg ryby pangi 2 główki kapusty skórka otarta z cytryny sok z jednej cytryny 4 łyżki masła sól, pieprz, olej Sposób przyrządzenia: Z każdej kapusty zdjąć 12 zewnętrznych liści, umyć i włożyć do wrzątku i gotować na wolnym ogniu około 6 minut. Wyjąć i osączyć na bawełnianej ściereczce. Resztę kapusty poszatkować, umyć, osączyć…

Rybny gulasz z pangi

Składniki: 1 kg filetów z pangi 10 dkg słoniny 3 średnie cebule 2 łyżki mąki 2 łyżki pasty pomidorowej 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 2 czerwone papryki 2-3 ząbki czosnku ½ łyżeczki majeranku szczypta kminku kostka bulionowa sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem i mąką.…

Panga zapiekana z porami

Składniki: 60 dkg pangi sok z jednej cytryny 2 pory ½ szklanki słodkiej śmietanki 2-3 łyżki startego żółtego sera 2 jajka 2 łyżki oleju 1 pomidor 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, tymianek Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, skropić cytryną, oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Odstawić na 20 minut. Pory oczyścić,…

Filet z pangi zapiekany z kukurydzą

Składniki: 1/2 kg filetów z pangi 1 szklanka mleka 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula kilka liści selera naciowego 1 szklanka wywaru warzywnego mąka sól, pieprz 1 łyżeczka curry Sposób przyrządzenia: Filety umyć , pokroić na niewielkie kawałki i zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Osuszyć na papierowym ręczniku. W miseczce wymieszać mąkę, curry i…