Składniki: 6 filetów z pangi słoiczek chrzanu pęczek natki pietruszki pęczek zielonego koperku 3 ząbki czosnku 3 kromki chleba sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, natrzeć filety solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem Natkę pietruszki, zielony koperek, umyć, osączyć i drobniutko…
Tag: filety z pangi
Listy
Panga na zimno w białym winie
by Weronika Bandurska • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ kg ryby pangi 3 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki 5 łyżek oleju sojowego 1 cytryna ½ szklanki białego wytrawnego wina liść laurowy sól, ostra papryka w proszku Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, pokroić na większe kawałki, posolić, oprószyć papryką i mąką. Kawałki ryby obsmażyć na oleju, osączyć na papierowym ręczniku.…
Listy
Panga w galarecie winnej
by Krystian Hildebrandt • • 0 Comments
Składniki: 1 kg pangi 2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera ¾ szklanki białego wytrawnego wina 8 łyżeczek żelatyny ½ łyżki soku z cytryny ziele angielskie 2 liście laurowe sól cukier pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pangę umyć, skropić sokiem z cytryny. Przekroić wzdłuż i każdy kawałek zrolować, spiąć wykałaczkami. Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić w słupki,…
Listy
Dorsz z migdałami o smaku imbirowym
by Konrad Pałubicki • • 0 Comments
Składniki: 1 kg dorsza 1 cytryna 2 pomarańcze szczypta imbiru sól, biały pieprz do smaku 3 łyżki płatków migdałowych 2 łyżeczki masła skórka z jednej pomarańczy natka pietruszki Sposób przyrządzania: Dorsza umyć, odfiletować i podzielić na części, skropić cytryną i sokiem wyciśniętym z połowy pomarańczy. Imbir wymieszać z solą i białym pieprzem. Mieszanką natrzeć rybę…
Panga
Panga w śmietanie z chrzanem
by Beata Brych • • 0 Comments
Składniki: 1 kg pangi 4 łyżki mąki olej 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 cebule 4 łyżki chrzanu sól, pieprz cukier goździk ziele angielskie sok z jednej cytryny Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, pokroić na porcje, posypać solą, pieprzem i oprószyć mąką. Usmażyć na gorącym oleju, osączyć. Po usmażeniu ułożyć w żaroodpornym naczyniu.…