Składniki: 1 kg ryby pangi 1 marchewka 1 pietruszka 2 duże cebule 4 dkg masła 1 łyżka mąki 3 łyżki utartego piernika 2 łyżki miodu ½ szklanki rodzynek ½ szklanki migdałów sok z cytryny pół szklanki czerwonego wytrawnego wina sól, pieprz, cukier do smaku ziarna ziela angielskiego Sposób przyrządzenia: Filet z pangi umyć, osączyć i …
Tag: filety z pangi
Listy
Pasta z tuńczyka z pomidorem
by Alina Staszek • • 0 Comments
Składniki: ½ cebuli pomidor ½ puszka tuńczyka sok z cytryny sól pieprz łyżka oliwy Sposób wykonania: Cebulę posiekać, pomidory pokroić w drobną kostkę. Dodać do nich tuńczyka, sok z cytryny oraz oliwę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Pasztet z pangi
by Katarzyna Dyga • • 0 Comments
Składniki: 1 kg ryby pangi 1 duża czerstwa bułka 5 jajek 10 dkg masła lub margaryny 3 łyżki śmietany ½ szklanki mleka szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku bułka tarta, olej Sposób przyrządzenia: Rybę myjemy, osaczamy na papierowym ręczniku, bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Podane składniki mielimy przez maszynkę. Ucieramy żółtka, margarynę, śmietanę i…
Listy
Filety z pangi w ziołach i owocach granatu
by Malwina Dobrosielska • • 0 Comments
Składniki: 2 kg filetów pangi 1 szklanka białego winnego octu ½ szklanki rodzynek 1 ½ łyżeczki przyprawy do piernika 8 cebulek szalotek ½ szklanki brązowego cukru 3 dojrzałe owoce granatu szklanka świeżych ziół /oregano, bazylia, rozmaryn, tymianek/ sól, pieprz, cukier do smaku ½ litra wody 2 limonki do dekoracji Sposób przyrządzenia: Filety rybne umyć,…
Listy
Pasztet rybny Marcina
by Marcin Ogrodowski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z pangi 1 kg filetów z dorsza 8 jajek 2 czerstwe bułki kostka margaryny lub masła 1/2 szklanki śmietany szczypta mielonej gałki muszkatołowej 1 szklanka mleka sól, pieprz do smaku bułka tarta tłuszcz do foremki Sposób przyrządzenia: Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Rybne filety i bułkę skręcić przez maszynkę do mięsa.…