Składniki:
- 1,5 kg filetów z pangi lub łososia
- 1,5 szklanki tartej bułki
- 1,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
- sól
- 2 jajka
- 1 szklanka maślanki
- 1 szklanka mąki
- olej
Składniki: 1 kg filetów z ryby 1 szklanka ugotowanego na sypko ryżu 4 jajka 2 łyżki soku z cytryny 5 łyżek mąki olej Sos: 2 strąki papryki chili 5 łyżek jasnego sosu sojowego 4 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wody Sposób przyrządzenia: Papryczki oczyścić, usunąć nasiona, pokroić. Blenderem zmiksować paprykę, sos sojowy, sok z…
Składniki: 20 dkg filetów z pangi 1 woreczek ryżu sól sok z cytryny 4 łyżki wody 4 łyżki keczupu 2 plasterki ananasa z puszki szczypta przyprawy chilii szczypta świeżego białego pieprzu Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko, odstawić ,żeby nie wystygł. Filet z pangi umyć, osączyć i skropić sokiem z cytryny. Odstawić…
Składniki: 1,5 kg filetów z pangi lub łososia 1,5 szklanki tartej bułki 1,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego sól 2 jajka 1 szklanka maślanki 1 szklanka mąki olej Sposób przyrządzenia: W misce wymieszać bułkę, pieprz kajeński i sól. Jajka zmiksować z maślanką. Umyte i osuszone filety podzielić na porcje, delikatnie posolić, odstawić na 15 minut. Porcje ryby…
Składniki: 1 kg ryby morskiej 1 duża cebula sok z cytryny 1 ½ łyżeczki estragonu 2 łyżki masła 2 łyżki tartej bułki sól utłuczony pieprz i liść laurowy Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, oczyścić, osączyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny i natrzeć estragonem, obłożyć obranymi cienkimi plastrami cebuli. Pozostawić na około 2 godziny. Przygotować…