Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety z pangi

Kotleciki z pangi po tajsku

Składniki: 50 dkg filetów z pangi 1 jajko 2 łyżki czerwonej pasty curry 1 łyżka sosu sojowego ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki soli 1 łyżka drobno posiekanej cebuli 3 łyżki soku cytrynowego olej Sos: 40 g mąki 60 g masła 1 łyżeczka przyprawy curry 500 ml zimnego mleczka kokosowego 2 łyżki śmietany sól, pieprz Sposób…

Panga mocno pikantna

Składniki: 50 dkg filetów z pangi 1/2 szklanki mąki 1 jajko 1 szklanka tartej bułki olej ½ łyżeczki kolorowych grubo mielonych pieprzów ½ łyżeczki curry ½ łyżeczki soli   Sposób przyrządzenia: Filet umyć, dokładnie osuszyć. Mąkę wymieszać z przyprawami i w tak przygotowanej mieszance obtoczyć porcję ryby. Jajko dokładnie wymieszać. Obtoczoną w mące z dodatkami…

Panga pieczona w liściach pora

Składniki: filet z pangi lub innej ryby 2 cebule 3 ząbki czosnku mała ostra papryczka szczypta mielonej kolendry szczypta kurkumy sok z cytryny 1 łyżka masła oliwa sól 8 liści pora Sposób przyrządzenia: Duże, zielone liście pora umyć i na minutę zalać wrzątkiem, odłożyć aby wyschły. Cebulę i czosnek obrać, papryczkę oczyścić z nasion, bardzo…

Szaszłyk z pangi

Składniki: 1 kg filetów z pangi 4 cebule 1 cytryna oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, pokroić w kostki o wadze około 5 dkg. Tak przegotowane kawałki ryby przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i wymieszać z pokrojoną w plastry cebulą, odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. Na namoczone uprzednio…