Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety z pangi

Filet z karpia mocno ziołowy

Składniki: 50 dkg filetów z karpia (pangi, tilapii, sandacza, okonia) przyprawa kajeńska 1 jajko 2 łyżki wody olej Sposób przyrządzenia: Umyte, podzielone na porcje filety z karpia osuszyć, natrzeć przyprawą kajeńską, odstawić na 30 minut. Jajko zmiksować z wodą. Każdą porcję ryby moczyć w zmiksowanym jajku i smażyć na gorącym oleju z obu stron na…

Panga saute z salsą

Składniki: 1 kg  filetów z pangi lub tilapii mąka sok z cytryny olej sól, pieprz Salsa: 1 dojrzałe awokado 1 duże dojrzałe mango 2 łyżki naci pietruszki 1 cebula szalotka 1 czerwona ostra papryczka sok z ½ cytryny szczypta soli Sposób przyrządzenia: Rozmrożoną rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Skropić je sokiem z cytryny, posypać…

Panga lub halibut w orzechowej skorupce

Składniki: 50 dkg filetów z pangi lub halibuta 2 łyżki musztardy 2 łyżki majonezu szczypta mielonego pieprzu szczypta granulowanego czosnku ½ szklanki posiekanych orzechów nerkowca Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Wymieszać dokładnie musztardę, majonez, pieprz i czosnek. Każdą porcję ryby nasmarować przygotowaną mieszanką, obtoczyć w orzechach. Porcje ryby ułożyć na wysmarowanej tłuszczem…

Panga z pieczarkami i szpinakiem

Składniki: 2 filety z pangi 20 dkg listków szpinaku 15 dkg pieczatek 1 pomidor 1/3 szklanki sosu pomidorowego sok z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcję. Tak przygotowane filety skropić sokiem z cytryny, przyprawić. Szpinak i grzyby przez minutę blanszować we wrzątku. Pomidora sparzyć we wrzątku, obrać ze skóry, pokroić…