Składniki:
- 300 g filetów z kurczaka
- 250 g zielonego groszku
- 200 g śmietany
- 300 g marynowanych grzybków
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Składniki: 10 dkg filetów z kurczaka 10 dkg mięsa wieprzowego bez kości 50 dkg szynki 10 dkg fasolki szparagowej 1 litr bulionu warzywnego sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzania: Mięso i szynkę pokroić w paski. Doprowadzić do wrzenia 4 szklanki bulionu warzywnego, dodać paski mięsa i szynki, gotować powoli około 20 minut, dodać pokrojoną na…
Składniki: 1,5 kg filetów z kurczaka Marynata: 2/3 szklanki białego wina 1 szklanka sosu sojowego 4 łyżeczki soku cytrynowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżki cukru 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka tartego imbiru szczypta mielonego chili pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia wymieszane składniki marynaty gotować około 10 minut, schłodzić. …
Składniki: 2 filety z kurczaka 4 plasterki żółtego sera sól pieprz jajko mąka bułka tarta tłuszcz Sposób wykonania: Filety pokroić plastry, które lekko zbić tłuczkiem po czym oprószyć solą oraz pieprzem. Na każdym filecie położyć plasterek sera i zawinąć w roladki. Spiąć je wykałaczkami. Następnie obtoczyć je w mące, roztrzepanym jajku a na koniec w…
Składniki: filet z kurczaka kilka plasterków żółtego sera 300 g pieczarek sól vegeta mąka bułka tarta jajko pieprz olej Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki, które obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym oprószyć je Vegeta. Następnie piersi pokroić na filety, stłuc je tłuczkiem, obtoczyć je w mące, potem w roztrzepanym jajku a na koniec w…