Składniki: 25 dkg filetów z kurczaka pokrojonych w grubą kostkę 1 białko mąka kukurydziana olej do głębokiego smażenia Marynata: 1 łyżka wina ryżowego 1 łyżka sosu sojowego ½ łyżeczki przyprawy Pięć smaków sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty i mięso wymieszać w miseczce, odstawić do lodówki na minimum 30 minut. Białko zmiksować. Obsączone…
Tag: filety z kurczaka
Listy
Sałata ze szpinaku, caramboli i pieczonego kurczaka
by Ewelina Rogalska • • 0 Comments
Składniki: 1 upieczony, pokrojony w kostkę filet z kurczaka 1 pokrojony w plastry owoc caramboli 1 oczyszczona z nasion pokrojona czerwona papryka 1/3 szklanki rozgniecionych orzechów pistacjowych 15 dkg dokładnie umytych liści młodego szpinaku ½ szklanki pokrojonego w kostkę sera feta sos winegret Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki sałatki wymieszać, odstawić na 30 minut i…
Listy
Filet z kurczaka z owocami caramboli i orzechami pistacjowymi
by Ewelina Rogalska • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z kurczaka 2 owoce caramboli ½ szklanki orzechów pistacjowych ½ posiekanej szalotki 2 łyżki miodu 1 łyżeczka tartego imbiru 1 łyżka posiekanej naci kolendry szczypta otartej skórki cytrynowej 2 łyżki soku z limonki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć. Owoce caramboli oczyścić, pokroić w plastry, połowę orzechóe posiekać. W blenderze zmiksować…
Listy
Sałatka z kapusty pekińskiej, kurczaka i pieczarek
by Wanda Grad • • 0 Comments
Składniki: ½ kapusty pekińskiej 1 podwójny filet z kurczaka (ok. 40 dag) 2 średnie pomidory (ok. 30 dag) 30 dag pieczarek 2 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu przyprawa Gyros sól pieprz 3 liście zielonej sałaty Sposób wykonania: Kapustę pekińską poszatkować. Następnie kurczaka ugotować w wodzie lub podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym pokroić je…
Listy
Kurczak w koperkowym sosie
by m258 • • 0 Comments
Składniki: 2 filety z kurczaka mały kubeczek śmietany 30 dag sera żółtego 1 mała cebula koperek przyprawa do kurczaka sól pieprz Sposób przygotowania: Mięso opłukać, pokroić w grube kwadraty. Wrzucić do naczynia i posypać solą, pieprzem i dużą ilością przyprawy do kurczaka. Wrzucić na patelnię, na rozgrzany olej i podsmażyć. Przełożyć na blachę. Pokroić cebulkę…