Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety z karpia

Karp marynowany

Składniki: filet z karpia mąka sól, pieprz olej Marynata: 1, 5 szklanki octu 3% (rozcieńczyć ocet spirytusowy) 2 marchewki 2 cebule 1 pietruszka ½ szklanki bulionu rybnego 1 łyżeczka cukru 1 goździk 5 ziaren pieprzu 1 liść laurowy 1 łyżka oliwy Sposób przyrządzenia: Karpia umyć, sprawić, wyfiletować pozostawiając skórę, podzielić na porcje, przyprawić. Na patelni…

Karp w piwnym sosie

Składniki: 1 karp o wadze około 1,5 kg 2 cebule 2 szklanki piwa 1 łyżka dobrej musztardy olej i masło do smażenia mąka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić, umyć, obsuszyć i wyfiletować pozostawiając skórę. Podzielić na porcję, przyprawić solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Tak przygotowaną rybę ułożyć na blaszce do pieczenie obficie…

Karp na słodko

Składniki: • 2 karpie (po 1 kg) • 4 cebule • 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu • 2 kopiaste łyżki cukru • 10 zmielonych migdałów • 1 płaska łyżka rodzynek • 1 łyżka żelatyny • sól Sposób przyrządzenia: Karpie oskrobać, oprawić, umyć, pokroić w dzwonka. Na dnie rondla ułożyć pokrojone w talarki 2 cebule. Posypać…

Karp po Zatorsku

Składniki: • karp, • jajka, • pieczarki, • ser żółty, • zielona pietruszka, • mąka, • sól, • pieprz. Przygotowanie: Karpia należy odfiletować i pokroić. Otrzymane kawałki ryby trzeba posypać solą i pieprzem, oprószyć mąką. Następnie rybę smaży się w głębokim oleju na dużym ogniu. Kiedy ryba mocno się zarumieni, zdejmuje się ją z ognia.…