Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp marynowany

Składniki:

  • filet z karpia
  • mąka
  • sól, pieprz
  • olej

Marynata:

  • 1, 5 szklanki octu 3% (rozcieńczyć ocet spirytusowy)
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 1 pietruszka
  • ½ szklanki bulionu rybnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 goździk
  • 5 ziaren pieprzu
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżka oliwy


Sposób przyrządzenia:
Karpia umyć, sprawić, wyfiletować pozostawiając skórę, podzielić na porcje, przyprawić. Na patelni rozgrzać olej, każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, usmażyć na złoty kolor. Usmażoną rybę ułożyć w głębokiej salaterce. Z głowy, kręgosłupa itp. ryby ugotować mocny bulion, zredukować go do objętości ½ szklanki. Przygotować marynatę. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry. Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w cienki „makaron”. W rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebule, dodać marchew i pietruszkę, dusić razem 7 minut. Do tak przygotowanych warzyw wlać bulion rybny, dodać sól, cukier, liść laurowy, ziarna pieprzu, goździk,  gotować powoli 20 minut, dodać ocet, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Tak przygotowaną, gorącą marynatą zalać porcje ryby w salaterce, schłodzić, przykryć folią i odstawić do lodówki. Po 24 godzina nadaje się do jedzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *