Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z wędzonym łososiem i avocado

Składniki:

    • 20 dkg wędzonego łososia w płatach
    • 2 avocado
    • sok z cytryny
    • śmietana
    • koper

    Ciasto naleśnikowe:

    • 1 szklanki mąki
    • 1 szklanka mleka
    • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
    • 1 jajko
    • sól


    Sposób przyrządzenia:
    Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, wodę i wbić jajko. Dodać odrobinę soli i zmiksować na jednolitą masę. Rozgrzaną odpowiednio dużą patelnię, nasmarować ją kawałkiem  a następnie wlać chochelką ciasta naleśnikowego. Upiec naleśniki. Z ciasta powinno wyjść 6 – 7 dużych naleśników.  Avocado obrać cienko ostrym nożem, usunąć pestkę, pokroić w plastry, skropi ć cytryną. Koperek posiekać drobno, posypać nim płaty łososia. Naleśniki smarować cienko gęstą śmietaną, układać na nim płaty łososia i avocado, oprószyć pieprzem.. Zwinąć lub złożyć zależnie od upodobań. Przed podaniem obsmażyć na maśle
    .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *