Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp po Zatorsku

Składniki:


• karp,
• jajka,
• pieczarki,
• ser żółty,
• zielona pietruszka,
• mąka,
• sól,
• pieprz.

Przygotowanie:
Karpia należy odfiletować i pokroić. Otrzymane kawałki ryby trzeba posypać solą i pieprzem, oprószyć mąką.
Następnie rybę smaży się w głębokim oleju na dużym ogniu. Kiedy ryba mocno się zarumieni, zdejmuje się ją z ognia.
Teraz należy przygotować farsz. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki również trzeba pokroić, a następnie usmażyć na maśle.
Kolejny składnik to ser, który ścieramy na drobne kawałeczki. Wszystkie te składniki oraz natkę pietruszki mieszamy i nakładamy na rybę.
Można też nakładać wszystkie składniki po kolei. Należy jednak wówczas pamiętać, że ser żółty musi zawsze znajdować się nad pieczarkami i jajkiem. Na dnie żaroodpornego naczynia układamy teraz kawałki ryby na przemian z farszem.
Kolejne warstwy doprawiamy do smaku solą i pieprzem, według własnego uznania. Na samym wierzchu kładziemy 1-1,5 cm warstwę gęstej śmietany (najlepiej 30%).
Całość dusimy pod przykryciem w gorącym piekarniku aż do zatopienia się sera i śmietany. Należy wówczas zdjąć pokrywkę i poczekać, aż się zrumieni.

Mieszkam w Zatorze a przepis wziąłem z Wrót Małopolski, ale proszę go puścić na stronie.

(Admin) No to puszczam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *